T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
OSMANİYE / MERKEZ - Şehit Barış Göl İlkokulu

OKULUMUZ KANTİN İHALE İLANI

OKULUMUZ KANTİN İHALESİ, 19 MART SALI GÜNÜ SAAT 10:00 'DA OSMANİYE İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNDE YAPILACAKTIR.

 

T.C.

OSMANİYE VALİLİĞİ

OSMANİYE İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNE BAĞLI

ŞEHİT BARIŞ GÖL İLKOKULU KANTİN İHALE ŞARTNAMESİ

 

 

MADDE-1: İş Sahibi İdareye İlişkin Bilgiler:

 

Adı

:

Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürlüğü

 

Adresi

:

Valilik Binası Osmaniye

 

Telefon numarası

:

8261783-84

 

Faks numarası

:

8250330

 

Web Adresi

:

http://osmaniye.meb.gov.tr

 

MADDE-2: İhale Edilecek Okul Kantinleri:

 

 

Okul Adı

İhale Edilecek Yer

Öğrenci Sayısı

Muhammen Bedel

(Yıllık)

Geçici Teminat Bedeli

(%10)

İhale

Tarihi

İhale Saati

Şehit Barış Göl İlkokulu

Kantin

689

42500

4250

19/03/2024

10.00

 

MADDE-3: İhale İle İlgili Bilgiler:

 

a)

İhale usulü

:

Pazarlık usulü (2886 S.K.- 35d ve 51g)

b)

İhalenin yapılacağı adres

:

İl Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonu Osmaniye

MADDE-4: İhaleye katılmak için istenen belgeler:

 

4-1 İkametgâh Senedi (Aslı). İhaleye katılacak kişilerin ikamet adresi Osmaniye ili sınırları içinde olmalıdır. İkameti başka ilde olanlar bu ihaleye katılamazlar.

4-2 Nüfus Cüzdan Sureti veya fotokopisi

4-3 Sabıka Kaydı (Aslı, son altı ay içerisinde alınmış adli sicil ve arşiv kaydı olacak.)

4-4 Sağlık Raporu (Herhangi bir sağlık kurum ve kuruluşundan son altı ay içerisinde alınmış olacak.)

4-5 Kantin İşletmeciliği Ustalık Belgesi, İş Yeri Açma Belgesi, Kalfalık, Sertifika veya Kurs Bitirme Belgesinden biri. (Aslı)

Not: E-Devlet üzerinden alınan belgeler geçerlidir.

         Katılımcılardan ustalık belgesine sahip olan isteklilerin belgelerinin tamam olması durumunda, kalfalık belgesine sahip olan isteklilerin belgeleri değerlendirmeye alınmayarak istekliye iade edilecektir.

         Usta Öğreticilik belgesi ve Ustalık belgesi aynı değerlendirilecektir. Usta Öğreticilik belgesine sahip olan katılımcılar diğer Ustalık belgesine sahip olan katılımcılara bir üstünlük sağlamaz ikisi de aynı değerlendirilecektir (Usta öğreticilik belgesi ve Ustalık belgesi). Ancak, ustalık belgesine sahip olan isteklilerin evraklarının eksik olması durumunda, Kalfalık Belgesine sahip isteklilerin belgeleri değerlendirilecektir.(3308 Sayılı Mesleki Eğitim Kanunu gereğince Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen Ustalık veya Kalfalık Belgesi yoksa Ustalık veya Kalfalık Belgesini almaya hak kazandığına dair, kurs merkezi müdürlüğünden alınacak belgenin aslı.)

           Kantin işletmeciliği meslek dalı, 06.02.2006 tarih ve 26072 sayılı resmi gazetede yayımlanarak 3308 Sayılı Mesleki Eğitim Kanunun kapsamına alındığından, İlgi meslek kuruluşları tarafından verilen Ustalık ve Kalfalık Belgesi geçersiz sayılacaktır.

4-6 İhaleye katılacaklardan Kantinciler odasından adına kayıtlı kantin işletmesi bulunmadığına ve ihaleden men yasağı olmadığına dair belge. (Aslı) (Söz konusu belgelerin Kantinciler / Esnaf Odası Başkanlığınca ihale günü verilmemesi nedeniyle, ihale gününden önce temin edilmesi gerekmektedir.)

4-7 Şehit Barış Göl İlkokulu Okul Aile Birliğinin Ziraat Bankası  nezdindeki TR260001000014975040255001 nolu hesabına, kiralanacak okul kantininin ismi belirtilmek suretiyle, yıllık muhammen bedelin % 10 u kadar geçici teminatın yatırıldığına dair banka dekontu.

Bu miktardan az oranda geçici teminat veren isteklilerin teklifleri değerlendirme dışı bırakılacaktır. Geçici Teminat istenilen miktardan fazla olabilir. Geçici teminat dekontlarının ihale başvurusu kapsamında değerlendirmeye alınabilmesi için, ait olduğu ihalenin adı açıkça yazılmış olacaktır.

4-8 Şartname. (İstekli tarafından şartnamenin her sayfasının alt kısmına “Şartnameyi okudum, tüm şartları kabul ediyorum.” diye yazıldıktan sonra her sayfada isteklinin adı-soyadı ve imzası bulunacaktır.)

4-9 Teklif mektubu (Şartnamenin ekinde yer alan teklif mektubu kullanılacak)

4-10 Öğrenim Belgesi (En az ilkokul veya ilköğretim okulu mezunu olmayanlar bu ihaleye katılamazlar).

4-11 Kantini bizzat kendisinin çalıştıracağına dair taahhütname

4-12İhaleye asıl kişiler kendileri veya noter tasdikli vekâleti olanlar katılabilir.

                        

İstenilen belgelerin ihale tarihinden önce 6 (altı) ay içerisinde düzenlenmesi gereklidir. Düzenleme tarihi 6 (altı) aylık süreyi geçen belgeler geçersizdir.

 

MADDE-5-Tekliflerin Hazırlanması ve Sunulması:

 

Son Teklif Verme Tarihi ve Saati: Evrakların teslim tarihi ihalenin yapılacağı gün ve saattir.

Tekliflerin sunulacağı yer       : Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürlüğü

Dış Zarfın Hazırlanması:

İhaleye katılmak için istenilen belgelerin tamamı ve teklif mektubu (kapalı zarf içerisinde) bir zarfın içerisine konularak ağzı kapatılarak yapıştırılır, yapıştırılan kısım istekli tarafından imzalanır. Zarfın üzerine isteklinin adı soyadı, tebligata esas açık adresi, telefon numarası ve ihale edilecek okul kantininin adı yazılarak İdareye sunulur.

 

Teklif Mektubunun Hazırlanması:

 

Şartname ekindeki örneğe göre doldurulacaktır. Şartnamenin okunup kabul edildiği ve teklif mektubu olduğu belirtilecek, teklif edilen fiyat rakam ve yazı ile yazılacak, silinti kazıntı olmayacak, adres ve irtibat için telefon numarası yazılacak, teklif mektubu ayrı zarfa konularak zarfın ağzı kapatılarak yapıştırılır, yapıştırılan kısım istekli tarafından imzalanır zarfın üzerine teklif mektubu olduğu ve isteklinin adı soyadı ve adresi yazılacaktır. Örneğe uygun düzenlenmeyen teklifler değerlendirilmeyecektir.

            Tekliflerin açılması neticesinde; istekliler tarafından verilen tekliflerin komisyonca uygun görülmemesi halinde komisyon istediği takdirde isteklilerle pazarlık yapabilir.

 

MADDE–6 Dış zarfların ve tekliflerin açılması:

 

Dış zarfların alınış sırasına göre isteklilerin huzurunda açılır. İstenilen belgeler kontrol edilerek, belgeleri eksik olanların veya usulüne uygun belgesi olmayanların teklif mektupları açılmadan isteklilere iade edilir.

Belgeleri yeterli görülen isteklilerin teklif mektupları açılarak, teklif edilen fiyatlar istekliler huzurunda duyurulur.

 

MADDE–7 İhaleye Katılamayacak Olanlar:

 

1-İhale komisyon başkanı ve üyeleri ile okul aile birliğinin yönetim ve denetim kurulu üyelerinin üçüncü dereceye kadar yakınları,

2-Taksirli suçlar ile tecil edilmiş hükümler hariç olmak üzere hapis veyahut affa uğramış olsalar bile Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla basit ve nitelikli zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç kaçakçılık, resmî ihale ve alım-satımlara fesat karıştırma, Devlet sırlarını açığa vurma suçlarından dolayı hükümlü bulunanlar ve kamu haklarından yoksun bırakılanlar,

3- İhale şartlarını taşımayanlarla, daha önce herhangi bir okulun kantin veya benzeri yerlerin işletmeciliği ihalesini kazanıp işletmecilik yaparken, kendi kusurundan dolayı idarece sözleşmesi feshedilenler veya tek taraflı fesihten dolayı men yasağı konulanlar bu ihaleye katılamazlar. Bu durumda olup, ihale üzerinde kalan isteklinin durumunun tespitinde teminatları gelir kaydedilecek sözleşmeler feshedilecektir.

4- Üzerine kayıtlı kantin işletmesi bulunanlar,

5- Men yasaklı olanlar,

6- Kantin Sözleşmesini süre olarak uzatma hakkı olduğu halde süre uzatımı hakkını kullanmayan işletici aynı okulun yapılacak olan ilk ihalesine katılamaz.

7-  Şirketler, dernekler, vakıf ve birlikler ihaleye katılamaz.

 

MADDE–8 İhaleye Katılacaklar:

 

            1-İhaleye sadece gerçek usulde gelir vergisi mükellefi olmayı kabul eden gerçek kişiler girebilir.

2- Her bir istekli sadece bir okul kantini ihalesine katılabilir.

 

MADDE–9- Teminatın Verilmesi:

 

Geçici Teminat: Teminatını nakit yatırmak isteyen istekli, ihale edilecek okulun yıllık muhammen bedelin % 10 geçici teminatı Şehit Barış Göl İlkokulu Okul Aile Birliğinin Ziraat Bankası  nezdindeki TR260001000014975040255001 nolu hesabına yatırılacaktır. İhaleyi kazanamayanların geçici teminatları bir hafta sonra kendilerine iade edilecektir.

 

Kesin Teminat: İşletmeci tarafından yıllık (8,5 aylık) sözleşme bedelinin %6’sı tutarında Kesin Teminat verilecektir. Kesin teminat sözleşme imzalamadan Defterdarlık Muhasebe Müdürlüğüne okulun ve kiralanacak yerin adı belirtilerek nakit olarak yatırılacaktır.

2886 Sayılı Devlet İhale kanununda 26. maddesinde belirtilen değerler teminat olarak kabul edilecektir.

 

MADDE–10- Sözleşmeye İlişkin Bilgiler:

 

            1- Sözleşme Süresi: 04/04/2024 – 04/04/2025tarihleri arasında 12 aylık süreyi kapsar.

2- İhale üzerinde kalan istekli sözleşme imzalamadan, Hepatit ve Hiv Virüsü taramalarını kan sonuçlarını okul idaresine sunacaklardır. Rapor sonucu olumsuz olan istekli ile sözleşme düzenlenmeyecektir.

3- İhaleyi kazanan işletici, Kantinciler / Esnaf Odasına üye değil ise, 1 (bir) ay içerisinde üye olmak zorundadır. Aksi halde işletmecilikten vazgeçmiş sayılacak ve sözleşmesi feshedilecektir.

4-İstekli sözleşme imzaladıktan sonra gerçek usulde vergi mükellefi olduğunu kanıtlayan belgeyi 1 (bir) ay içerisinde okul müdürlüğüne ibraz edecektir. Söz konusu belgeyi ibraz etmeyenlerin sözleşmeleri feshedilerek kesin teminatları idareye irat kaydedilecektir.

5-İhaleyi kazanan işletmeci;

a) İhale kararı kendisine tebliğinden sonra veya tebliğ edilmeden kantin işletmeciliğinden vazgeçtiğini veya gerekli şartları yerine getirip sözleşmeyi imzalamadığı takdirde ihaleye katılmak için yatırmış olduğu geçici teminat idareye gelir kaydedilir.

b) Sözleşmeyi imzalamakla birlikte bir yıl içinde işletmecilikten vazgeçtiği ya da sözleşmeyi feshettiği takdirde ise yatırmış olduğu kesin teminatı iade edilmeyerek idareye gelir kaydedilir.

            6- Yaz tatilinde kira alınmayacaktır.(Haziran, Temmuz, Ağustos aylarında kira alınmayacak. Şubat ayında yarım kira alınacaktır.)              

           7İhaleyi kazanan işletici kantini kendi çalıştıracak olup, hiçbir suretle devir veya temlik yapamaz. Devir yapıldığı tespit edildiği zaman yapılan sözleşme feshedilerek kesin teminat idareye gelir kaydedilir.

            Kiracı, ilgili bakanlık/bakanlıkların kantin ve benzeri yerler ile buralarda bulundurulacak yiyecek ve içecek ve benzeri diğer hususlara ilişkin olarak yayımlanan genelge ve diğer düzenlemelere uymak zorundadır.

8- Sözleşme konusu kantinin elektrik, su, ısıtma gideri, okulun sayaçlarından ayrı ise tahakkuk eden fatura bedelleri ilgili tahsilât müdürlüklerine, okulun sayaçlarıyla aynı ise öncelikle süzme sayaç konulması ve okul idaresi tarafından takip edilerek kullanılan elektrik, su, doğalgaz, miktarı işletmeci tarafından okul Aile Birliği hesabına yatırılacak, tahakkuk dönemlerinde okul Aile Birliği hesabından ödenerek dekontlar Milli Emlak Müdürlüğüne teslim edilir. Vadesinde ödenmeyen işletme hakkı bedellerine, 21/7/1953 tarihli ve 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunun 51 inci maddesi gereğince belirlenen oranda gecikme faizi uygulanır.

9- Kiralama ile ilgili her türlü vergi, resim, harçlar ve diğer giderler yükleniciye aittir.

10- Sözleşme imzalanırken son 1 ay içerisinde SGK ve vergi borcu olmadığına dair alınmış belge ibraz edilir.

MADDE–11 Sözleşme Feshi:

İdare bu şartnameye ve 09.02.2012 tarih ve 28199 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Okul Aile Birliği Yönetmeliği ekinde yayınlanan EK-2 kantin kira sözleşmesi ile Okul Aile Birliği Yönetmelik hükümlerine uymayan işleticinin sözleşmesini tebligata gerek kalmaksızın fesheder ve kesin teminatını idareye gelir kaydeder.

 

MADDE–12: 09.02.2012 tarih ve 28199 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Okul Aile Birliği Yönetmeliği EK: 2 sözleşme örneğinin Özel şartlar 1. maddesine göre;

1-Şehit Barış Göl İlkokulu  kantinine eski işletmeci tarafından yapılan sabit tesis masraflarının bilirkişi tarafından tespit edilen toplam tutar 0TL. İhaleyi alan kişi tarafından eski kantin işletmecisine ödenecektir.

MADDE–13: Yüklenici idareden izin almadan her hangi bir sabit tesis masrafı yapmayacaktır. İdareden izin alınarak yapılan sabit tesise ait faturanın bir örneğinin okul müdürlüğüne teslim edecektir. Yüklenici 1 (Bir) yıllık sözleşme süresi sona ermeden kendiliğinden kantin işletmeciliğini bıraktığı takdirde, yüklenicinin yapmış olduğu sabit tesis masrafları ile bir önceki yükleniciye ödenen okul kantinine yapılan tüm sabit tesis masrafları Okul Aile Birliğine gelir kaydedilir. Yüklenici bu durumda her ne ad altında olursa olsun okula yaptığı sabit tesislerle ilgili her hangi bir hak iddia edemez.

MADDE-14: İşbu şartname ve eklerinde yazılı bulunmayan hususlarda 2886 Sayılı İhale Kanunu ve Hazine Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmelik hükümleri uygulanır.

MADDE-15: İdare ihaleyi yapıp yapmamakta ve teklifini uygun gördüğüne vermekte serbesttir.

MADDE-16: İş bu İhale Şartnamesinden doğacak anlaşmazlıklarda Osmaniye Mahkemeleri yetkilidir.

 

Ek: Teklif Mektubu                                                                                                     İsteklinin

                                                                                                                                        Adı Soyadı

                                                                                                                                (İmza)

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 12.03.2024 - Güncelleme: 12.03.2024 10:41 - Görüntülenme: 27
  Beğen | 0  kişi beğendi